FRDE.ORG

Форум на Асоциация на родители на деца с епилепсия
Дата и час: Пон Сеп 06, 2010 2:28 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Моят проблем с РЗОК-Стара Загора
МнениеПубликувано на: Чет Апр 03, 2008 10:29 am 

Когато НЗОК миналата година изключи Ламиктал от списъка с безплатните лекарства, аз не преминах на Епитрижин, а продължих да го купувам на моя син както предполагам и много от вас. Но сега когато поисках отново да му издадат протокол се оказа, че първо трябва да ни издадат "Експертно решение" и то САМО от Университетски клиники в София и Пловдив, защото ]"...Госпожо, Вие все едно го започвате да го пиете за първи път..."] ми бе казано от здравната каса. Съответно трябваше да ходя до Пловдив за ЕРешение, но там се оказа, че за целта трябва да ни приемат в отделението, защото трябва да минем през ЕЕГ. кръвни изследвания, психолог и т.н. И всичко това за една епикриза при положение, че не сме спирали Ламиктала, и че не сме ВИНИОВНИ ние, че ТЕ НЗОК го спряха :mrgreen:, и че сме имали толкова "Експертни решения" през изминалите години и това предполагам го има в досието му в ЗДРАВНАТА ИМ КАСА/защото според мен е само каса и само тяхна /:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати лично съобщение  

Заглавие: Re: Моят проблем с РЗОК-Стара Загора
МнениеПубликувано на: Чет Апр 03, 2008 6:27 pm 

Здравей,и ние както при вас останахме на ламиктал,но при нас невролога написа писмо в което посочваше по кое експертно решение ни е отпуснат предния път и ,че сме продължили на него след като е излязъл от ЗК.Бях си направила копие на старото експертно решение и експертната епикриза ,а също си пазех и стария протокол по който получавах ламиктала и така без проблем ми подписаха новия прокол и си взехме ламиктала.
Но ,ако сте на друго скъпоструващо лекарство ,тогава найстина ще се наложи да минавате през комисия!

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пет Апр 04, 2008 9:15 am 

И при моите документи пишеше, че не сме спирали ламиктала, но стария протокол ми го бяха взели още като го спряха миналата година. А иначе пием и депакин хроно така, че само това са ми лекарствата от здравната каса.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пет Апр 04, 2008 6:11 pm 

И ние сме на депакин хроно и ламиктал.
А не давате ли копия от протоколите при личния!
Аз винаги давам и така ,си ги имам винаги.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Нед Апр 06, 2008 4:02 pm 

Независимо дали са ми от скъпоструващите лекарства или не копие при личната давам винаги копие от всички докупенти /нови/. И задържително си копирам екземпляр от Еспертно решение и етапна епикриза. Дори последния път в Здравната каса ми взеха копията.
А Еспертно решение аз мисля че може да ти го издаде и обикновен невролог в смисъл да не е от университетска болница, но само аз така смятам може и да бъркам.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Нед Апр 06, 2008 8:07 pm 

Експертно решение за медикаменти от група С,може да бъде издадено само от университетска клиника.А това са ламиктал,кепра,топамакс.Може би има и други ,но не зная!

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Апр 08, 2008 7:05 am 

Да бе, да бе и аз винаги давам копия, но ЕР беше от 2004 последното и за тва не мина сигурно. Карай вече свърши имам и ЕР и нов протокол/от вчера/ защото ни уваличиха дозата и всичко вече мина ама ми останаха само нервите, той и яда ми мина вече де.... :D

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа